Det autentiske menneske - en forskers bekendelser

Jeg er ph.d.-studerende i historie. Mit job er derfor at afdække de forrygende eksistenser, der har påvirket det samfund, som vi er en del af. Denne blog vil blive dedikeret til at hylde disse eksistenser... og at fortælle upassende jokes.

Name:
Location: Århus, Denmark

Thursday, October 18, 2007

Rejsedagbog fra Jerusalem (kapitel 8)

I dag blev Oliebjerget gjort faerdigt. Det drejede sig om et sted i Getsemane med en lille grotte, hvor Jesus efter sigende blev forraadt af Judas med et kys. Derudover saa vi nogle gammeltestamentlige gravsteder, en ganske smuk, men maaske ogsaa lidt for overpyntet russisk-ortodoks kirke, og saa droppede vi det russiske kloster oppe paa toppen. Der var simpelthen for langt. Endnu engang aflagde vi Alle Nationers Kirke i Getsemane Have et besoeg, da denne faktisk ikke er helt tosset bare at sidde i ro og stilhed i.

Derefter gik vi hjem. Som det allerede er blevet forklaret, er vi begyndt at drosle lidt ned, saa vores oevrige begivenheder bestod i, at vi laeste, spiste og sov paa vores hostel en times tid, inden vi derefter gik paa posthuset med nogle postkort med en lille afstikker til butikkerne i den del af byen. Den mere 'aktive' del af dagen afsluttedes i Gravhaven, hvor vi endnu engang forundredes over den enorme larm, der var udenfor, men den fantastiske ro, der er inde i haven - alt taget i betragtning selvfoelgelig, da minaretterne i nogen grad koerer paa hoejtryk, fordi det jo er Ramadan (saa er der knald paa for muslimerne). I haven sad vi bl.a. og lyttede med, da en amerikansk gruppe holdt en mindre gudstjeneste. De sang et par smukke sange, og der blev derefter holdt en kort praediken. Emnet, der kredsedes om, var menneskets higen efter en tilbagevenden til Edens Have, og hvordan dette er gjort muligt med Jesu doed og opstandelse. Praesten formaaede at goere det ganske smukt, saa det var en god oplevelse.

Om aftenen spiste vi paa BurgerKing, da de lokale restauranter er for dyre;-). Aftenen endte endnu engang ved Graedemuren. Klokken er nu 20.28, og vi er ikke langt fra at gaa til ro, selvom der bliver god tid i morgen, saa vi kan tage det hele stille og roligt.

Fortsat er turen fantastisk - vel egentlig specielt fordi vi nu ikke laengere skal naa noget, men bare kan faa lov til at nyde den stemning, vi kunne unde jer alle, og som vi vist har lovprist i meget store ord igennem den sidste uge.

Godnat, og sov godt herfra!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

God nat og sov godt!
Vi har nemlig ikke saa meget at berette. Gassen er ved at gaa ballonen. Kaerlig hilsen de fire farende svende i Prag!

8:38 PM  

Post a Comment

<< Home