Det autentiske menneske - en forskers bekendelser

Jeg er ph.d.-studerende i historie. Mit job er derfor at afdække de forrygende eksistenser, der har påvirket det samfund, som vi er en del af. Denne blog vil blive dedikeret til at hylde disse eksistenser... og at fortælle upassende jokes.

Name:
Location: Århus, Denmark

Saturday, October 20, 2007

Rejsedagbog fra Jerusalem (kapitel 10)

Vi kan ikke afvise, at vi ogsaa skriver i morgen, men som udgangspunkt kan vi heller ikke garantere det, saa muligvis bliver dette den sidste beretning fra en helt fantastisk tur.

Dagens foerste begivenhed var besoeget paa Citadellet i Jerusalem, som er indrettet til museum over Jerusalems historie. Det var faktisk ganske spaendende, og selvom hele denne minutioese gennemgang unaegteligt havde passet bedre ind foerst paa turen, saa fik vi nu stadig en masse ud af det. Desuden var der en god udsigt fra taarnene, som vi ogsaa fik lov til at nyde. Samlet er der virkelig blevet taget mange gode billeder, saa det er jo bare tingeling.

Efter at have slappet lidt af paa sengen og diskuteret forskelligt med mad og lignende, da vi ikke har mange penge tilbage og ej heller meget mad, gik vi mod den evangelisk-lutherske kirke i den gamle bydel. Her blev der holdt dansk gudstjeneste, og det var faktisk en rigtig dejlig oplevelse bare at kunne sidde stille og lytte i stedet for at skulle gaa en masse. Den danske menighed i Jerusalem kan i oevrigt i den grad anbefales - i hvert fald svinger praesten meget med armene og er saerdeles karismatisk, men dog paa en saglig maade.

Om aftenen taenkte vi, at vi ville fejre den sidste ikke-hektiske dag i byen, saa vi gik ud og spiste paa en armensk restaurant i den armenske del af den gamle bydel (pudsigt nok). Maden var ganske god, og der naaede da vist ogsaa at falde et par morsomme bemaerkninger om tjenerens anseelige brystparti (vi er jo maend, jo), saa overordnet set var ogsaa dette en ganske god oplevelse.

Jeg finder ikke, at der om dagen i dag, som i oevrigt endnu engang endte i refleksion ved Graedemuren, hvor joederne var ved at pakke sammen efter sabbatten, kan siges meget mere, andet end at ogsaa denne var god, om end vi snart ser frem til at vende snuden hjemad.

Tak til alle jer, der har fulgt med, men som sagt kan det ikke afvises, at der kommer en afsluttende bemaerkning i en af lufthavnene - nu faar vi se.

Til Stine: Nu har man jo altsaa faktisk noget, vi kalder historisk forskning. Det er denne, der har gjort mig i stand til at bedoemme, hvorvidt det ligner miljoet i Oesteuropa for hundrede aar siden. I oevrigt saa er vi i Kastrup kl. 18.20 efter planen, hvis du vil ud at sige hej, men vi er nok rimelig traette og skal nok ogsaa rimelig hurtigt videre, saa nu faar vi se. Du goer bare, hvad du gerne vil. Det kunne selvfoelgelig vaere dejligt at se dig igen, men det kan nok ogsaa godt blive lidt hektisk.

Til mor og far: Det lyder fantastisk, at I alt i alt har haft en god tur. Det lyder da ogsaa som om, far og Knud har hygget sig;-).

Til Peter: Det er ikke blevet til saa meget goegl og gadehandel, at det goer noget. I oevrigt kan du nok udfra ovenstaaende beretning se, at der var tale om en dansk gudstjeneste.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Det store spørgsmål er, om det var en mandlige eller en kvindelig tjener på den restaurant...

8:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

l?rt en masse

1:56 AM  

Post a Comment

<< Home